
تاریخ عراق سرشار از فراز و فرودهایی است که ما از بسیاری از ان ها آگاه نیستیم، کتاب "اسطوره های عشق" به قلم کمال السید و ترجمه شده توسط اسماء خواجه زاده داستان زندگی یکی از زنانی است که در جریان مبارزات اسلامی در دوران حکومت صدام به شهادت رسید. این داستان بر اساس واقعیت است و نکته مهم در مورد کتاب "اسطوره های عشق" این است که در این کتاب بسیاری از حوادث اجتماعی را که جامعه عراق و به ویژه جامعه شیعی عراق را شکل داده، به خواننده معرفی می شود. کتاب "اسطوره های عشق" توسط نشر راه یار و در 384 صفحه در اختیار دوست داران کتاب قرار گرفته است.
مقدمه کتاب اسطوره های عشق:
تاریخ عراق، سرشار از فراز و فرودهایی است که بسیاری از ما از آن آگاه نیستیم؛ مسیری که منجر به سر کار آمدن صدام حسين، آن جنایت کار بزرگ منطقه شد، در تاریخ عراق بسیار درس آموز و عبرت آور است.
این کشور، قرن بیستم را با جنگ جهانی اول ، اشغال انگلیسی ها و قیام ۱۹۲۰م معروف به «ثورة العشرين» آغاز کرد؛ انقلابی که گرچه ظاهر به شکست انجامید، ولی پر از حماسه مردم عراق در برابر استعمارگران انگلیسی بود.هم چنین می توان به سلطنت چند دهه ای خاندان هاشمی و پس از آن، قیام نظامیان علیه سلطنت، مانند اکثر کشورهای عربی چون مصر، لیبی و... و شکل گیری کودتایی پس از کودتای دیگر، آمدن قاسم، عارف، بکرو... اشاره کرد.
در تمام این سال های استبداد، کسانی بوده اند که متأثر از اسلام و انقلاب اسلامی در مسیر مبارزه با استبداد بعثی قیام کردند و مظلومانه و در گوشه ای از تاریخ، خون شان زمین را رنگین ساخت.در سال ۲۰۰۳ م با سقوط صدام حسين، راه برای معرفی شهدای عراقي - که در طول سال های حکومت بعثی در برابر آن رژیم ایستادگی میکردند - باز شد و با خروج اسناد از دستگاه های اطلاعاتی و استخباراتی رژیم بعث و هم چنین با بازشدن قفل زبان هایی که از ترس رژیم سخن نمی گفتند،
کتاب های متعددی درباره این شهدا نوشته شد؛ این کتاب که در دست شماست، رمانی الهام گرفته از همین اسناد و خاطرات جمع آوری شده پس از سقوط صدام است. «على العراقی» و همسرش «فاطمه العراقی» که سال ها در زندان های رژیم بعث بوده اند، پس از سقوط صدام، کتابی با عنوان مذكرات سجينه خاطرات زنان زندانی منتشر میکنند که در آن، سرنوشت ده ها زندانی زن عراقی - که در زندان های مخوف صدام محبوس بودند و بعدها اعدام شدند - معرفی و داستان آنها را با استفاده از اسناد و روایت شهود بیان می کنند. یکی از آن زنان، شهیده «میسون غازی» است که آقای «کمال السيد» این رمان را با الهام از خاطرات و اسناد منتشرشده در کتاب مذكرات سجينه (خاطرات زنان زندانی) نگاشته است.
پیشنهاد ما: خرید کتاب اصول کافی
در بخشی از کتاب اسطوره های عشق می خوانیم:
تمام دنیا اتفاق های ایران را دنبال می کرد؛ مخصوصا بعد از راهپیمایی ها و تظاهرات میلیونی که در سراسر شهرهای این کشور برپا شده بود. حکومت هایی که شاه از طریق آنها می خواست جلوی آتشفشان را بگیرد، خبر از فوران آن میدادند.
رژیم شاه در آستانه سرنگونی قرار گرفت. خون های بی گناه زیادی در خیابان های پایتخت روی زمین می ریخت، اما ملت ایران هم چنان شعار «الله اکبر، خمینی رهبر... مرگ برشاه، مرگ بر شاه!» سر می دادند. اعلامیه های امام «روح الله موسوی خمینی» از پاریس صادر می شد و گدازه های آن بر سر رژیم ستمکار شاهنشاهی می ریخت تا جایی که «هيكل» در عبارت مشهورش آنها را «مدافع آیت الله» نامید. ارتش ایران خیابان ها را اشغال و حکومت نظامی برقرار و تهدید کرده بود که هر که از قانون منع عبور و مرور تخطی کند، با دستی آهنين او را خواهند زد.
ماه محرم الحرام، ماه خون کربلایی، پایداری حسینی و افزایش غلیان در رگ ها بود.... زن ایرانی در قدرتمندترین شکل خود ظاهر شد. امام اعلامیه ای صادر کرد که ملت ایران راه امام حسین (ع) را ادامه می دهد و با فداکاری های خود سلسله پهلوی را دفن میکند. ملت عراق فصل های هیجان انگیز بزرگ ترین حماسه مردمی عصر جدید را پرشور دنبال می کردند.
تمام جوانان عراق که شاهد این حادثه بزرگ بودند، غرق تصویر شدند؛ یک سید معمم، با ابهت و با چشم هایی نافذ و از سلاله مطهر حسین، نوه على و فرزند رسول خدا(ص): ظاهر شده و بزرگ ترین انقلاب تاریخ جدید بشر را رهبری میکند. میلیون ها نفر نیز پشت سر او ایستاده اند که تا سرحد مرگ، عاشق او هستند. گويي او تبر ابراهيم را برداشته، سوار بر ذوالجناح است و ذوالفقار در دست دارد. همه ستمدیدگانی که زیر پوتین های حزب بعث لگدمال شده بودند، امیدوارانه به این حماسه چشم دوخته بودند...
صفحه 133 کتاب اسطوره های عشق