الگوی تربیت عرفانی مکتب نجف
مولف (پدیدآور) :کمال الدین مظلومی زاده
کتاب "الگوی تربیتی عرفانی مکتب نجف" پؤوهشی است در قلمرو عرفان اسلامی که با تلاش پژوهشگر ارجمند کمال الدین مظلومی نژاد نگارش یافته و توسط انتشارات موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی به چاپ رسیده است. هدف اصلی نویسنده ارائه الگوی تربیت عرفانی بر اساس مکتب تربیتی نجف اشرف است.
تحلیل و تبیین رابطه معرفت نفس و معرفت الهی:
در مبانی هستی شناختی بیان شد که حقیقت هر کمالی، آن است که في ذاته مقید به هیچ قید عدمی نشود. بنابراین خداوند متعال که صرف الوجود و حقيقة الوجود است، هیچ حد و قیدی ندارد. در بحث ظهورشناسی نیز گفته شد که موجودات عين ربط به خداوند متعال، و جلوه و شئون حضرت حق هستند. به بیان دیگر، موجودات، مجموعه ای از حدود و قیود علمی آن حقیقت مطلق اند که به دلیل اختلاف حدود و قیودشان، مختلف و متعدد شده اند و اگر این حدود و قیود مرتفع گردد، کثرت برداشته می شود و وحدت تحقق می پذیرد.
طبق این مبنا، بین ظهور و قیود، رابطه معکوس وجود دارد؛ یعنی هر چقدر حجاب و قیود کمتر شود، ظهور حضرت حق بیشتر خواهد شد و با افزایش حدود و قیود علمی، جلوه و ظهور الهی کمتر می شود. آیت الله سید احمد کربلایی دغدغه حقیقی سالک را رفع این قیود می داند و می گوید: «عنایت قصوای سالکان، اسقاط اعتبارات و اضافات است و خروج از عالم پندار و اعتبار که عالم غرور است، به سوی حقیقت و دار القرار»...
صفحه 245 کتاب الگوی تربیت عرفانی مکتب نجف