ترجمه ارشاد شیخ مفید (ره)
مولف (پدیدآور) :شیخ مفید (محمد بن محمد نعمان بغدادی)
تاریخ زندگانی ائمه معصوم و سیره تربیتی و عقیدتی آنها در طول حیات خود، بهترین منبع برای الگو گیری از آنها برای رسیدن به زندگی سالم اسلامی می باشد. پس چه نکوست کتابی را مطالعه کنیم که به صورت کلی به موضوع تاریخ زندگانی ائمه و فضایل آن بزرگواران و یاران آنان پرداخته باشد.
معرفی کتاب ترجمه ارشاد شیخ مفید:
کتاب "ترجمه ارشاد شیخ مفید" در واقع ترجمه ای روان بر کتاب گرانقدر "الارشاد فی معرفه حجج الله علی العباد"، تالیف محمد بن محمد بن نعمان عکبری بغدادی معروف به شیخ مفید می باشد. کتابی که به جهت جامعیت و متن روان توانسته جایگاه رفیعی برای خود کسب کند و منبع بسیاری از تحقیقات و تالیفات جدید باشد.
در کتاب "ترجمه ارشاد شیخ مفید" همچنین تلاش شده است به سبب تسهیل در مطالعه کتاب، مطالب در ابواب و فصول متعددی تنظیم گردد و همچنین به جهت اهمیت هر چه بیشتر زندگانی امیر مومنان علی (ع) قسمت اعظمی از این کتاب به حیات حیدر کرار اختصاص یافته است.
مقدمه کتاب ترجمه ارشاد شیخ مفید:
سید بزرگوار ، سرور بزرگان ، ابو الفتح یحیی بن محمد بن نصر بن علی بن حنا - که جایگاه رفیع او پاینده باد . در حالی که بر او خوانده می شد، در سال ۵۴۰ به ما فرمود : قاضی بزرگوار ابو المعالی احمد بن علی بن قدامه در سال ۴۷۸ به ما فرمود: شیخ سعید مفید ابو عبدالله محمد بن نعمان در سال ۴۱۱ به من فرمود:
سپاس خدای را بر آنچه از شناخت خود الهام فرمود و به سوی راه بندگی اش رهنمون ساخت، و درود او بر بهترین بندگانش محمد سرور پیامبرانش و برگزیده اش و بر امامان پاک و راهنمایان از عترت او .
اکنون به یاری خدا و مدد او خواهم نگاشت آنچه تو که خدا یاور تو باد - درخواست نموده بودی که بنویسم از نام های ائمه هدی بلا ، و تاریخ زندگانی ، و زمان و مکان شهادتشان ، و نام های فرزندان و برخی از اخباری که در شناخت بیشتر آنان سودمند است تا اینکه با آنان بیشتر و بهتر آشنا شده و تفاوت میان ادعا و اعتقاد به آنان برای تو آشکار گردد که با بینش و بصیرت خود میان شبهات و بينات جدایی افکنده و همچون مؤمنان و منصفان بر آنچه که حقیقت است تکیه زنی؛
و من همان طور که درخواست کردی به اختصار اجابت خواهم کرد آنچه را که خواستی ، و به خدا پناه می برم و از او به سوی راه هدایت یاری می جویم.
گزیده اول از کتاب ترجمه ارشاد شیخ مفید:
همچنین از نشانه های خداوند متعال درباره امیر مؤمنان آن است که با وجود مدت رویارویی او در جنگ ها و درگیری اش طولانی بوده و با دلاوران دشمن و بزرگانشا بسیار در آویخته و ایشان بر وی گرد آمده و برای نابودی اش توطئه می گردند و بسیار می کوشیدند ،
هرگز به آنها پشت نکرد و از هیچ یک از آنان نگریخت و از جایش نلغزید و از هیچ کدام از آن مبارزان نهراسید ، و جز او هیچ کس در جنگ با دشمنی روبه رو نگشته مگر آنکه گاهی در برابرش پایدار مانده و گاهی از او گریخته و گاهی دیگر بر وی یورش برده و زمانی رو به فرار می گذاشت.
چنانچه ماجرا آنگونه باشد که بیان کردیم، آنچه را که از انفرادش به وسیله نشانه شگفت زا و معجزه روشن یادآور شدیم و آنچه که خداوند به وسیله آن خرق عادت کرده و بر امامتش رهنمون فرموده ، ثابت می گردد و بدان وسیله پرده از وجوب اطاعتش برداشت و او را از تمام آفریده هایش ممتاز ساخت.
صفحه 268 کتاب ترجمه ارشاد شیخ مفید
بهترین ترجمه کتاب ارشاد شیخ مفید:
در خبرها آمده است که دو مرد نزد پیامبر شکایت بردند درباره گاوی که الان کشته بود، پس یکی از آن دو گفت : ای رسول خدا! گاو این مرد الاغ مرا کشته است
رسول خدا فرمود: نزد ابو بکر بروید و در این باره از او جویا شوید. چون ابو بکر رفتند و داستان خود را بر او گفتند ، ابو بکر گفت : چگونه پیامبر خدا را رها کرده و نزد من آمده اید ؟ گفتند : او ما را بدان دستور فرمود. آنگاه به آنان گفت : چهارپایی چهار پای دیگری را از بین برده است، چیزی به عهده صاحب آن نیست.
وقتی آن دو نزد پیامبر بازگشته و او را از ماجرا آگاه ساختند، فرمود: بروید پیش عمر بن خطاب و داستانتان را برای او بگویید و از او بخواهید که در مورد آن قضاوت کند.
چون نزد او رفته و داستان خود را بر او نقل کردند ، گفت : چگونه پیامبر خدا را رها کرده و نزد من آمده اید ؟ گفتند: او ما را به آن امر فرمود. گفت : پس چگونه به شما دستور نفرمود که نزد ابو بکر بروید؟ گفتند: ما را بدان نیز امر فرمود و نزد وی رفتیم. گفت: در این باره چه چیزی به شما گفت ؟ به او گفتند: چنین و چنان . گفت : نظر من در این باره چیزی جز نظر ابو بکر نیست.
آن دو نزد پیامبر بازگشته و ماجرا را به وی گفتند، فرمود: نزد علی بن ابی طالب بروید تا میان شما داوری کند. چون نزد او رفتند و داستان خود را بر او باز گفتند، فرمود: اگر گاو وارد جایگاه و پناهگاه الاغ شده، صاحب گاو باید بهای الاغ را به صاحبش بپردازد؛ و چنانچه الاغ وارد جایگاه گاو شده و گاو آن را از پای درآورده، غرامتی بر عهده صاحبش نیست.
پس نزد پیامبر خدا بازگشته و او را از داوری آن حضرت میان خود مطلع کردند ، پیامبر فرمود: همانا که علی بن ابی طالب به حکم خدای عز وجل در میان شما حکم نمود. سپس فرمود: سپاس خدا را که در میان ما اهل بیت - کسی را نهاد که طبق سنن داود در قضاوت حکم کند.
و برخی از اهل سنت نقل کرده اند که ماجرای امیر مؤمنان درباره این دو مرد در يمن بوده است، و برخی دیگر آنگونه که پیش از این آوردیم گفته اند
صفحه 130 کتاب ترجمه ارشاد شیخ مفید
گزیده دوم از کتاب ترجمه ارشاد شیخ مفید:
هنگامی که امام جواد به همراه ام الفضل قصد عزیمت از بغداد و از کنار مأمون به طرف مدینه را کرد، همراه با مردم که به بدرقه اش آمده بودند به خیابان باب الكوفه آمد و به هنگام غروب آفتاب در منزل مسيب فرود آمد و داخل مسجد شد، در صحن مسجد درخت سدری بود که هنوز میوه نداشت ، حضرت کوزه آبی را خواست و در پای آن درخت سدر وضو گرفت و در جمع مردم به نماز مغرب ایستاد ؛
در رکعت اول سوره حمد و سورۂ نصر را تلاوت کرد، و در رکعت دوم سوره حمد و سوره اخلاص را خواند ، و در آن رکعت پیش از اینکه به رکوع برود قنوت را به جا آورد، پس رکعت سوم را هم خواند وتشهد و سلام کرد؛ آنگاه اندکی نشست و مشغول تسبیح و ذکر شد و پیش از آنکه به تعقیبات نماز بپردازد،
بلند شد و چهار رکعت نمازهای نافله را به جا آورد، سپس مشغول خواندن تعقیبات نماز شد، پس از آن دو سجدۂ شکر را به جا آورد و از مسجد بیرون رفت وقتی به درخت سدر رسید مردم دیدند که میوه های خوبی دارد و بسیار تعجب نمودند. و چون از میوه آن خوردند دیدند که شیرین و بدون هسته می باشد.
صفحه 561 کتاب ترجمه ارشاد شیخ مفید
خرید کتاب ارشاد شیخ مفید:
کتاب ارشاد شیخ مفید یکی از بهترین آثار در میان کتاب های روایتگر تاریخ زندگانی ائمه معصوم و سیره های تربیتی و عقیدتی آن ها می باشد.
کتاب پیش رو، ترجمه ای روان از ارشاد شیخ مفید به زبان فارسی می باشد که شما می توانید با تخفیف ویژه خریداری نمایید. برای کسب اطلاعات بیشتر و یا خرید عمده می توانید با شماره 09907631200 در پیامرسان ایتا ارتباط برقرار کنید.
بهترین ترجمه کتاب ارشاد شیخ مفید توسط چه کسی انجام شده؟
این ترجمه کتاب الارشاد دیگه