تسبیح کوثر
کتاب تسبیح کوثر به قلم سید ابراهیم موسوی موسوعه شریفه تسبیح حضرت زهرا است که در 3 جلد توسط انتشارات عصر صادق به چاپ رسیده است.
تسبیح : رکن الأرکان توحید
بر اصحاب معارف وحیانی پوشیده نیست که بر عرش عظیم معرفة الله - جلت عظمته - چهار رکن متصور است: تكبير، تحمید، تهليل و تسبیح که هریک اشاره به مقامی دارد.
به این تقریر که تكبير دال بر مقام توحید ذاتی، تهلیل کاشف بر مقام توحید صفاتی، تحمید ناظر بر مقام توحید افعالی و نیز تسبیح که رکن الأركان محسوب می شود، بیانگر مقام هویت مطلقه غیبیه است. اساسا تسبیح بر توحيد ثلاثه تفوق دارد، چرا که در آن مقام منیع هیچگونه تلوين و تکثیری لحاظ نیست. در آن مقام، وحدت و بساطت محضی است که فقط باید به ذکربدريه مولا امیرالمؤمنین علی متذکر شد، که فرمودند:
يا هو يا من لا هو إلا هو.ای او، ای کسی که او نیست جز او
پیشنهاد کتاب: عصرهای کریسکان
ویدئو معرفی و مشخصات کتاب تسبیح کوثر:
همانا تسبیح، اظهار برترین مراتب تعظیم برای توحید خدای حمید مجید است؛ و در عظمت این ذکر شریف همین بس که به حکم کریمه «إنا أرسلناك شاهد ومبشرا ونذيراه لتؤمنوا بالله ورسوله وتعزروه وتوقروه و تسبحوه بكرة و أصیلا»، غرض نهایی و هدف غایی از بعثت حضرت ختمی مرتبت همانا تسبیح است به این بیان که رسالت ختميه مصطفویه خط غایتی دارد که نقطه بدو آن ایمان بالله و نقطه ختم آن تسبيح الهی است که به عنوان غاية الغايات محسوب می گردد. براین اساس باید ذکر تسبیح در برترین موجود عالم وجود تبلور نماید.
تبلور جلوات سبوحیه جناب روح در تسبیحات حضرت زهرا (س) :
واما آن نکته غامض سامیه اینکه در عالم خارج، تعين و تشخص تام روح اعظم، وجود مبارک حضرت صدیقه کبری، فاطمه زهراء ع بوده و تمامی
جلوات سبوحیه روح نیز در ذکر تسبیح حضرت ایشان متبلور شده است؛ چرا که افضل و اکمل صيغ و ايسر و اتم" صور تسبیح مطلق خدای سبحان، همانا تسبیح صديقه طاهره است. براین اساس یافتیم که حضرت زهراء بزرگترین برهان عینی توحید است که دعوت و معرفت به ایشان، عین دعوت و معرفت به حضرت رب الارباب أعني ذات لايزال احدیت خواهد بود؛
و به همین وزان وجدان نمودیم که ذکر تسبیح آن مستورۂ کبری، بزرگترین ذکر الهی است که ما را به عالم توحید و تجرید، متصل و متحد میکند. هرچند که این تسبيح منوره که از عبادات سهله بسيطه محسوب می شود و فضائل و اسرار و آثار کثیری بر آن مترتب است، اما مع الاسف در میان عبادات و اذکار مانند «نماز غفيله»، مورد غفلت و غفیله است.
پیشنهاد کتاب: مناجات الصالحین
پیشنهاد کتاب دعا: هادی الصالحین
در بخشی از کتاب تسبیح کوثر می خوانیم:
و اما نکته ای لطیف و شایان توجه اینکه در «زیارت جامعه کبیره»، تعبير «بیت النبوة» به معنای خانه پیغمبری شده است، نه «أهل بيت النبي» به معنی خانه پیغمبریم ؛ و از این تعبیر این گونه استظهار می شود که بین «بيت النبوة» و «بیت النبي» به تفاوت است. خانه پیامبر همان خانه ای است که از آب و گل و سنگ متشکل شده است که در «مکه» مولد و زادگاه خاتم ال بوده و در «مدینه»، مسکن و مدفن شده است؛ و اهل آن خانه همان کسانی هستند که در آن خانه سکونت داشته اند؛ مانند «عایشه» و «حفصه» و دیگران نیز از همان افراد هستند و البته آن خانه نیز از آن جهت که مولد و مسکن و مدفن آن حضرت است، شایسته تکریم و تعظیم است.
برزمینی که نشان کف پای تو بود
سالها سجده صاحب نظران خواهد بود؟ اما «بيت النبوة» و خانه پیغمبری، از سنگ و چوب و آب و گل نیست، بلکه ان حقیقت علیای محمدیه است که تجلی اعظم و ولایت کلیه مطلقه نامیده می شود و جامع جميع اسماء حسنای الهی و در عین وحدت و بساطت،
مع جميع عوالم وجودی و مراتب امکانی است؛ و اگر این بزرگ نمایش
بی نبود، احدی از خدای متعال خبری نداشت و بلکه اصلا موجودی نبود تا از وجود حي سبحان آگاه گردد.
خبرها واثرها در عالم وجود، به این تجلی اعظم بازمی گردد و به این
د نوریه است که خدای سبحان در عالم امکان، معروف و مشهود و معبود می شود.....