دستاوردهای انقلاب اسامی
مولف (پدیدآور) :شیرازی علی
انقلاب اسلامی ایران، دستاوردهای بزرگ و بارزی دارد که شناخت هر یک از آنها، هر فرد انقلابی را در مسیر تلاش جدی برای حراست و پاسداری از انقلاب اسلامی به حرکت در می آورد و تمام همت افراد را برای مصون نگه داشتن این نعمت الهی از تعرض دشمنان داخلی و خارجی بسیج می کند.
از این رو بر همگان فرض است که گام های بلندی را برای تبیین دستاوردهای چهل ساله انقلاب اسلامی برداریم و همه امت ایران و اسلام خصوصا نسل جوان را با این دستاور ها آشنا کنیم.
در کتاب "دستاوردهای انقلاب اسلامی" به قلم علی شیرازی سعی شده است تا نمونه هایی از نتایج تلاش 40 ساله یک ملت به رخ همگان کشیده شود تا با دستاوردهای انقلاب اسلامی ایران آشنا شوند. این کتاب توسط انتشارات خط مقدم در قطع رقعی و با 64 صفحه به چاپ رسیده است.
دستاوردهای علمی:
نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران به رغم تحریم های شدید و فشارها و تهدیدات جهانی به همت دانشمندان بزرگ ایران زمین، در عرصه ی علم و فناوری به دستاورهای مهمی دست یافته است که از جمله آنها می توان به انرژی هسته ای اشاره کرد.
پس از تشکیل شورای فناوری در اواخر سال 1376 این شورا تصمیم گرفت هفت نیروگاه هسته ای را در کشورمان راه اندازد و سوخت نیروگاه های هسته ای خود را تامین کند.
بومی بودن برنامه هسته ای ایران و اتکا نداشتن این فناوری به خارج از کشور، شاخصه محوری موقعیت هسته ای ایران است که توانست چرخه سوخت هسته را با دستان دانشمندان داخلی در اختیار گیرد، و با تلاش کم نظیر تعجب جهانیان را برانگیزد.
در حال حاضر بیش از پنج هزار دانشمند هسته ای در یزد، اردکان، نطنز، اصفهان، قم، اراک و بوشهر فعالیت می کنند و بر کلیه فرآیند چرخه سوخت هسته ای مسلط هستند.
همه عملیات اکتشاف و استخراج در این میدان، تبدیل سنگ اورانیوم به کیک زرد و تبدیل کیک زرد به اکسید اورانیوم و تترافلوراید اورانیوم و هگزافلوراید اورانیوم و سپس غنی سازی آن، توسط مهندسان ایرانی صورت می گیرد
صفحه 13 کتاب دستاوردهای انقلاب اسلامی
دستاوردهای اقتصادی:
سیاست های شاه و رژیم متبوعش در طول برنامه عمرانی پنج ساله پنجم، شکاف طبقاتی را افزایش داده بود، به نحوی که دولت پهلوی که از یکی ساختار رانت گیر و حامی پرور برخوردار بود با هزینه کردن درآمدهای نفتی، بزرگ ترین شکاف درآمدری تاریخ کشور را در سال 1356 به وجود آورد.
مجموعه این عوامل و بسیاری از مشکلاتی که در پایان این دوره بروز کرده بود، خط بطلانی بر تمام رویاها و بلند پروازی های شاه بود که در برنامه تجدید نظرشده پنجم در سر می پروراند
تا جایی که این بلند پروازی ها چندان دوام نیافت و سر انجام با بروز این نارسایی ها در اواخر برنامه پنجم، شاه در مصاحبه ای ضمن اشاره به مشکلات و نارسایی هایی که در اقتصاد آن زمان وجود داشت، اعلام کرد که دوران ولخرجی ها ریخت و پاش ها به پایان رسیده است.
در این باب می توان به دستاوردهای اقتصادی در زمینه نفت اشاره کرد.
صنعت نفت ایران، در مقایسه با پیش از پیروزی انقلاب اسلامی با تحول عظیمی همراه بود، و ایران، علاوه بر مالکیت منابع نفتی خود و مدیریت اجرایی عملیات اکتشاف، حفاری، بهره برداری، صادرات و انتقال نفت را هم به دست کارشناسان ایرانی سپرد.
واردات نفت سفید، در سال 1385 به صفر رسید. ظرفیت تصفیهنفت خام در پالایشگاه های داخلی از سال 1357 تا به امروز، هر سال رو به افزایش بوده، و صادرات مستقیم نفت خام در سال 1385 نسبت به سال های قبل از آن کاهش یافته است.
صفحه 31 کتاب دستاوردهای انقلاب اسلامی