مطهر دل ها
کتاب "مطهر دل ها" چکیده ای است از اندیشه ها و گفتار های اخلاقی استاد شهید مرتضی مطهری که توسط واحد پژوهش نشر نور معارف گردآوری و تدون شده است. این کتاب توسط نشر نور معارف با جلد سلفون و در قطع وزیری با 588 صفحه به چاپ رسیده است.
مقدمه کتاب مطهر دل ها:
کتاب حاضر، گزارشی مختصر از برخی آراء و اندیشه های متفگر عالی قدر، فقیه و فیلسوف روشن ضمیر، استاد شهید مرتضی مطهری است . آثار و سخنان آن شهید بزرگوار، جویباری از علوم و معارف ناب اسلامی است و جای دارد که نویسندگان و محققان، این جویبار زلال و جاری را به شکل های مختلف در دسترس همگان قرار دهند.
چکیده سازی و گزارش نویسی موضوعی از اندیشه های استاد، زمینه را برای آشنایی بیشتر نسل جوان با ایشان هموارتر میکند. دفتری که پیش روی خواننده گرامی است، اولا؛ خوشه ای از آن خرمن سرسبز و سرشار است وثانيا؛ حاوی گفتارهایی از استاد شهید است که بیشتر وجهه اخلاقی و معرفتی دارد و برای عموم قابل استفاده است. منابع کتاب نیزهمگی آثاری از شهید مطهری است که انتشارات صدرا در سالهای متمادی در اختیار علاقه مندان به افکار و آرای استاد گذاشته است.
پیشنهاد ما: خرید کتاب اصول کافی
انسان در جهان بینی اسلامی:
انسان در جهان بینی اسلامی داستانی شگفت دارد. انسان اسلام تنها یک حیوان مستقيم القامه که ناخنی پهن دارد و با دو پا راه می رود و سخن میگوید نیست. این موجود از نظر قرآن ژرف ترو مرموزتر از این است که بتوان آن را با این چند کلمه تعریف کرد. قرآن انسان را مدحها و ستایش ها کرده و هم مذمتها و نکوهش ها نموده است. عالی ترین مدحها و بزرگترین مذمت های قرآن درباره انسان است.
او را از آسمان و زمین و از فرشته برترو در همان حال از دیو و چهارپایان پست تر شمرده است. از نظر قرآن ، انسان موجودی است که توانایی دارد جهان را مسخرخویش سازد و فرشتگان را به خدمت خویش بگمارد و هم می تواند به «اسفل سافلین» سقوط کند؛ این خود انسان است که باید درباره خود تصمیم بگیرد و سرنوشت نهایی خویش را تعیین نماید.
صفحه 305 کتاب مطهر دل ها
توبه، یعنی تغییر مسیر:
توبه برای انسان تغییر مسیر دادن است؛ اما نه تغییر مسیر دادن ساده از قبیل تغییر مسیری که گیاه می دهد و یا تغییر مسیری که حیوان می دهد؛ بلکه یک نوع تغییر مسیری که مخصوص خود انسان است و از نظر روانی و روحی کاملا ارزش تحلیل و بررسی و رسیدگی دارد.
توبه عبارت است از یک نوع انقلاب درونی، نوعی قیام، نوعی انقلاب از ناحیه خود انسان عليه خود انسان. این جهت از مختصات انسان است. گیاه تغییر مسیر می دهد، ولی علیه خودش قيام نمی کند؛ نمی تواند قیام کند، این استعداد را ندارد. همان طوری که میان گیاه و جماد این تفاوت هست که جماد از درون خود برای بقای خویش، تغییر مسیر نمی دهد و این استعداد شگفت در نبات هست(در حیوان هم هست)، در انسان استعداد شگفت انگیزتری هست و آن اینکه از درون خودش برعلیه خودش قیام می کند، واقعأ قیام می کند؛ علیه خودش انقلاب می کند، واقعا انقلاب میکند.
کتاب مطهر دل ها، صفحه 389
پیشنهاد ما: خرید کتاب جامع السعادات