کتاب آرامش طوفان ها
مولف (پدیدآور) :سید علیرضا تراشیون
وقتی نگران تربیت فرزندمان باشیم گاهی به کوچکترین رفتار های او حساس می شویم. با کوچکترین شیطنت گمان می کنیم بیش فعال است. با کمی به هم خوردن نظم خواب، اختلال بدخوابی به او نسبت می دهیم. انگار بعضی از پدر و مادرها برچسب به دست منتظر کوچکترین خطایی از فرزندان خود هستند. اما در پس این طوفان ها ممکن است آرامشی نهفته باشد. اصلا "آرامش طوفان ها" به چه معناست؟
کتاب "آرامش طوفان ها" در دستان شماست تا ضمن پاسخ به نگرانی های شما به شما کمک کند از غرش طوفان های رفتارهای نابهنجار فرزندتان نهراسید و با اقدامی درست و به هنگام شاهد آرامشی لذت بخش پس از طوفان های وحشتناک رفتار های فرزندتان باشید.
مقدمه کتاب آرامش طوفان ها:
باهمه دشواری ها و ظرافت هایش، شیرین ترین کار عالم «تربیت» است و مهم ترین بستر تربیت ، «خانواده» . خانواده اگر «خانواده» باشد، تربیت شیرین می شود و طبیعی. همان طور که ما نفس میکشیم، در خانواده هم تربیت می شویم؛ بی آنکه به آن فکر کنیم و بدانیم چه می شود.
تمرکز ما بر تربیت و تعلیم است، آن هم با رویکرد اسلامی و عقلانی و با محوریت مهارت آموزی به خانواده ها. ازاین رو طرح «مهرستان» را پایه ریزی کردیم تا در پیمودن این مسیر مقدس ، بتوانیم منظم و هدفمند و برنامه دار پیش برویم. «مهرستان» فقط مخفف «محصولات هنری رسانه ای» نیست؛ بلکه اسم مکانی است برای آموختن مهرورزی در خانه و گرمابخشی به کانون خانواده .
از بین همه راه های ممکن، با «یار مهربان» به یاری خانواده ها آمده ایم؛ با همان آشنای پرسخاوتی که صدها نسل بشر را معلم وار پرورده و فروتنانه با ذهن وضميرشان در هم تنیده است.
بله، با کتاب آمده ایم و بر این باوریم که با همه تنوع ابزارهای دیجیتال و گرایش جنون آمیز انسان امروز به آنها، هیچ چیز جای کتاب را نمی گیردا خوشبختانه این بار مهربان ، همچنان گنجینه سرشاری به شمار می رود که پاسخگوی نیازهای رنگارنگ مخاطبانش است.
چه زمانی رفتار غیرطبیعی محسوب می شود؟
آیا کودکی که در برابر دیگر کودکان ، پرخاشگرو ناآرام است غیرطبیعی است، با کودکی که همیشه کوتاه می آید؟ اگر کودک شما ده دقیقه هم نتواند ساکت بنشیند یا همیشه اتاقش نامرتب باشد یا از لج بازی هایش کلافه شويد ، آیا می شود گفت رفتارش غیرعادی است؟
این موضوعی طبیعی و مسلم است که کودکان رفتارهایی متفاوت از بزرگسالان بروز دهند؛ زیرا در حال شناخت و رشد هستند. پس چه رفتارهایی غیرعادی و ناهنجار است ؟ اصولا هنجارهای مهم زندگی از عادت ها و سنت ها و رسوم فرهنگی خانواده و جامعه ناشی می شود و رفتار صحیح و طبیعی و بهنجار را به وجود می آورد.
رفتارهایی که از کودک انتظار می رود، در فرهنگ های مختلف متفاوت است؛ بنابراین ممکن است رفتاری در فرهنگی ناهنجار تلقی شود، اما در فرهنگ دیگری این گونه نباشد، رفتار غیرعادی به رفتاری گفته می شود که با رفتارهای عادی و صحیح متفاوت باشد و آن قدر پیش رفته باشد که مهارناپذیر شده باشد. چنین رفتارهایی پس از مدتی به عادت های رفتاری و در نهایت به نوعی اختلال تبدیل می شوند.
گزیده ای از کتاب آرامش طوفان ها:
منظور از «اختلال رفتاری» چیست؟
برای «اختلال رفتاری» تعریف دقیقی وجود ندارد. اما برخی از روان شناسان، با تعریفی ساده ، اختلال رفتاری را نوعی ناهنجاری و خروج از حد معمول و گریز از مرز اعتدال می دانند. البته تشخیص این اختلال همیشه آسان نیست.
رفتار کودکی که همواره پرخاشگر و ناآرام است و برای خود و دیگران مشکلاتی ایجاد می کند، به راحتی غیرطبیعی تشخیص داده می شود؛ اما معمولا کسی متوجه غیرطبیعی بودن رفتار کودکی نمی شود که همیشه در برابر دیگران کوتاه می آید . در واقع، تفاوت هایی که آشکارند، مشکلی برای تعریف «اختلال رفتاری» به وجود نمی آورند؛ اما قضاوت درباره شواهدی که کمتر به چشم می آیند، مشکل است.
اختلالات رفتاری ، علامت کمک خواستن کودک است.
صفحه 50 کتاب آرامش طوفان ها