کتاب تمثیلات رهبری
مولف (پدیدآور) :وحیده فرحی
استماع سخنان حضرت آیت الله خامنه ای و یا خواندن آنها در جراید، نشریات و کتاب ها، نشان می دهد که معظم له متناسب با نوع و جنس مخاطب، و نیز موضوع سخن، از مثل های تبلیغی - تبیینی مترادف با تشبیه در معنای عام و خاص خود بهره می برد.
کتاب "تمثیلات رهبری" مجموعه بیانات رهبری در موضوعات مختلف اقتصادی، فرهنگی، سیاسی، اعتقادی و عملی است که به زبان تمثیل و استعاره بیان شده است و توسط سرکار خانم وحیده فرحی گردآوری شده است.
معرفی محتوای کتاب تمثیلات رهبری:
تهاجم فرهنگی و فراگیر شدن اندیشه های ضد اسلامی و انسانی با پشتوانه فضای مجازی، و لزوم آشنا ساختن جوانان به ویژه نسل امروز، می طلبد که اندیشه های والای رهبر عظیم الشان انقلاب - که عشق و محبت او به جوانان اظهر من الشمس است - به گونه ای تبیین شود که بتوانند نقشه جامعی را برای مراحل مختلف زندگی ترسیم کنند؛
بنابراین، برآن شدیم بیانات هدایت گونه ایشان را مطالعه کرده و سخنان مقلدار را در پنج بخش مجزا گرد آوریم. بر این اساس، دو فصل «نبوت و رسالت پیامبران و امامت و ولایت» در ذیل عنوان بخش «اوصاف و ارکان اسلام در تمثيل» قرار داده شد.
حضرت شان در تبیین نبوت و رسالت پیامبران و نیز امامت امامان، ایشان را از ارکان اسلامی دانسته اند و در تبیین جایگاه شان آنان را به زورآوران، ناخدایان، کاپیتانان، معلمان، معماران، راهنمایان کوه نوردان، پرندگان اوج پرواز و... تشبیه کرده اند.
بخش دوم این کتاب، به تمثیلات علمی - فرهنگی» اختصاص یافت که مجموع سخنان معظم له در این بخش، ذیل چهار فصل: «تعليم وتعلم»، «عقیده و اندیشه»، «فرهنگ» و «فرهنگ صداوسیما، گنجانده شد. با مطالعه این فصول چنین به دست می آید که رهبرانقلاب علم را زبان حق دانسته و در منطق فراگیری آن، راهکارهایی ارائه کرده اند.
ایشان علوم پایه را گنجینه ای پایدار، دانشجو را همچون سوزنبان و افراد جوشنده، و آموزش طلبه را در جهت «بنیان مرصوص» دانسته اند. آن جناب در باب حد و حدود آزادی عقیده و اندیشه، با تشبیه آن به رعایت حدود «راننده در هنگام رانندگی، مطالب روشنگرانه ای بیان کرده اند.
ایشان فرهنگ اسلامی را امانت الهی دانسته و خطر نوگرایان داگلاسی را گوشزد کرده اند که در پشت خاکریزهای فرهنگی کمین کرده و با هجوم ناگهانی، بی فرهنگی را به جامعه تزریق می کنند و در همین باره برنامه سازان صدا و سیما را مسئول می دانند که همچون راننده، پیچ ها و گردنه های جاده را بشناسند و با هدایت اتومبیل فرهنگ عمومی از سقوط آن جلوگیری کنند....
مقدمه کتاب تمثیلات رهبری
برشی از کتاب تمثیلات رهبری:
يك بار بسیار سنگین طاقت فرسایی را قرار است که از آن سر مسجد ببریم تا آن سر مسجد. این بار رايك نفر نمی تواند روی کول بگیرد و از اینجا تا آن سر مسجد به تنهایی و بدون کمک دیگری ببرد. همه افراد هم نمی توانند با هم کمک کنند یک باره این بار را بردارند و ببرند تا آخر.
يك راه باقی می ماند و آن این است که یک نفر از این زورمندان چندگانه ای که اینجا آماده هستند تا این بار را بردارند، این بار را از اینجا بردارد ببرد تايك متری، نفر دوم بیاید این بار را از يك متری بردارد بيرد سر دومتری، نفر سوم به همان ترتیب، نفر چهارم به همان ترتیب، نفر بیست وهفتم، بیست وهشتم، سی آم، سی و چندم؛
این بار خواهد رسید به آخر این شبستان. از این جایی که مثلا من ایستادم تا آنجا، حدود سی وسه - چهار متر مثلا راه است. این مقدار مسافت، این راه طی شد، این بار حمل شد، اما هر کدام از اینها که این بار را برداشتند، فقط يك متر توانستند پیش ببرند. باهمين يك متر پیش بردن، ای بسا جان خود را هم از دست دادند.
این قدر این بار سنگین است که اگر انسان بخواهد حتی يك متر آن را پیش ببرد، جان خودش را در این راه مجبور است..
صفحه 27 کتاب تمثیلات رهبری