![](/scale/x340/media/books/big/81/931672387332.gif)
کتاب سیر نشانه های ظهور در تاریخ تشیع
مولف (پدیدآور) :سید محمد موسوی عبادی
اندیشه انتظار منجی، تفکری تاریخی در میان اقوام و امم مختلف بوده؛ چراکه انسان در طبیعت و فطرت خود، همواره به شکلگیری حیاتی برتر و آرمانی که فاقد تلاطمات مادی و نابسامانیهای روحی و مادی باشد، امیدوار بوده است.
در کتاب "سیر نشانههای ظهور در تاریخ تشیع" به قلم آقای سید محمد موسوی عبادی تلاش شده است تا نشانههایی از ظهور در تاریخ چندینساله تشیع گردآوری و مورد بررسی قرار گیرد.
معرفی و پیشنهاد کتاب درباره حجاب: کتاب ترگل
معرفی کتاب سیر نشانههای ظهور در تاریخ تشیع:
مهدویت از مؤلفههای اصلی در مباحث کلامی شیعه امامیه است. نشانههای ظهور نیز از جستارهای مهم مهدویت به شمار میرود این نشانهها اساساً روایات پیشگویانۀ معصومان هستند که صیانت از آنها بر علمای امامیه ضروری بوده و هست مهدویت پژوهی همانند دانشهای دیگر در طول تاریخ خویش، تطوّراتی را پشت سر گذاشته - هرچند سرشت آن همان است که بوده و مسائل جدیدی را پرورانده است.
در واقع پاسخگویی به پرسشها شبههها و شکلهای جدید درباره این عقیده دینی سبب پویایی آن شده است.
این پژوهش ابتدا این، مراحل علتها، شروط و زمینههای اثرگذاری بر این گستره را بیان کرده سپس سیر مکتوبات و حوزههای مطالعاتی در این باره را ترسیم میکند. مطالعه آثار بهجامانده از گذشتههای دور تا امروز، بیانگر این نکته است که مباحث مهدویت در آغاز در قالب مباحث امامت و بهصورت ساده و محدود مطرح شده است.
سپس بهتدریج پیچیدهتر گردیده و گسترشیافته است. برای نمونه، بحث درباره وجود امام از زمان حضور تا غیبت صغری و از آن هنگام تا عصر خواجه نصیرالدین طوسی و سپس تا عصر حاضر، دگرگونیهایی یافته است؛ این فراز و نشیبها از تاریخمندی و تحولپذیری در بحث آموزه مهدویت حکایت دارد.
از سویی، رویآوردن مردم به انتظار در زمانهایی که ظلم و بیعدالتی فراگیرتر بوده، جدیتر احساس شده و در همین دورهها بوده است که مدعیان مهدویت سر برآورده، مردم تشنه عدالت را گرد خود جمع تشنه عدالت را گرد خود جمع کردهاند. از سوی دیگر، در بیان معصومان، زمان ظهور تعیین نشده است؛ ازاینرو مردم به علامتهایی توجه داشتهاند که در روایات گوناگون درباره آخرالزمان و ظهور حضرت مهدى و الان عجلالله بیان شدهاند.
پیشنهاد ما: خرید کتاب اصول کافی 6 جلدی