-
چهار شنبه 4 ارديبهشت 1398
دفاع از ناموس، حریم وطن و مقدسات و باورهای دینی، ریشه در تاریخ ایران و ایرانی دارد. بهترین نمونه دلاوری و ازجانگذشتگی در دفاع از آب و خاک را در هشت سال دفاع مقدس میتوان دید. اما از زمان پایان جنگ نیز همچنان مرزبانان شجاع ایرانی به حراست از مرزها پرداختند تا متجاوزان حتی فکر تجاوز به یک وجب از خاک کشور را هم به ذهنشان راه ندهند. اما با گذشت چند دهه از دفاع مقدس، نوع دیگری از جنگ و تجاوز رخ نشان داد و اینبار دشمن اعتقادات و مقدسات مسلمانان را نشانه رفت و فجیعترین جنایات را علیه انسانیت انجام داد. اینبار مرزها، فراتر از خاک ایران رفتند؛ تا عراق و سوریه. اینبار نوع دیگری از مدافعان از نظامی و غیرنظامی به عرصه آمدند؛ مدافعان حرم.
در طول چندین سال از گذشت این جبهه مقاومت، صدها تن از دلاورمردان ایرانی از جان خود گذشتند. در این میان شاید کمتر از شهدای مدافع حرم ارتش جمهوری اسلامی ایران سخن به میان آمده و کمتر نامی از آنها برده شده است. در راستای معرفی رشادت و دلاوری این مردان، انتشارات سوره سبز در قالب مجموعه هشت جلدی «روایت عشق»، زندگینامه داستانی هشت تن از شهدای مدافع حرم ارتش را خواندنی کرد. «ببر بلندیهای جولان»، «حاجت روا»، «سفیر ثامن»، «شیر زیتان»، «کاری میکنم که به من افتخار کنید»، «ماموریت مخصوص»، «تکاور» و «سرباز مادرزاد» عنوان کتابهای این مجموعه است.تکرار عملیات فتحالمبین اینبار در مقابل جبهه النصرة
امیر سرتیپ احمدرضا پوردستان؛ رئیس مرکز مطالعات راهبردی ارتش جمهوری اسلامی ایران که در زمان شهادت چهار تن از مدافعان حرم ارتش در مواجهه با عملیات جبهه النصرة در فروردین 1395 فرماندهی نیروی زمینی ارتش جمهوری اسلامی ایران را برعهده داشت، در گفتوگو با ایبنا، ضمن تشریح آن عملیات، دقایقی در وصف مدافعان حرم و بهویژه مدافعان حرم ارتش سخن گفت.
ناامنیهای سوریه که شروع شد، به درخواست دولت بشار اسد از جمهوری اسلامی، تعدادی از نیروهای سپاه با مصوبه ستاد کل نیروهای مسلح بهعنوان مستشار وارد آن کشور شدند و بیشتر به امور آموزشی و نوع تاکتیکها پرداختند. ظرفیت عظیمی به نام ارتش و بهویژه نیروی زمینی وجود داشت که میتوانست در این جبهه شرکت کرده و نقشآفرینی کند. مدتی از این درگیریها که گذشت، نیاز به پشتیبانی نیروهای مستشاری احساس شد. به درخواست سپاه قدس، ابتدا هواپیماهای ترابری نیروی هوایی ارتش وارد عمل شده و کار جابجایی مستشاران و تجهیزات را برعهده گرفتند. یکی از علاقهمندیهای شخص من بهعنوان فرمانده وقت نیروی زمینی ارتش این بود که نیروی زمینی با توجه به ظرفیتهایی که دارد در این مأموریتها شرکت کند. پس از نامهنگاری و پیگیری، توانستیم تعدادی از نیروهایمان را به آن مناطق مأمور کنیم.
با ظرفیتها و قابلیتهایی که در این نیروها وجود داشت، مأموریتهای مهمی ازجمله مأموریت یک تیپ به آنها محول شد. فرماندهان تیپ مالکاشتر از کارکنان ارتش و نیروها نیز از فاطمیون بودند. این تیپ در جنوب خانطومان مستقر شد که در مأموریتها شرکت میکردند.21 فروردین 1395، ساعت 4 عصر، فرمانده تیپ 65 نیروی زمینی که عمده بچههای اعزامی ارتش از آنجا بودند، در تماس تلفنی به من اعلام کرد که جبهه النصرة عملیاتی را علیه ما آغاز کرده است. از همان ساعت تا هشت صبح فردا، لحظه به لحظه با فرمانده در تماس بودیم. در این عملیات که در باران شدید انجام شد، بیش از یکهزار و 500 نفر از جبهه النصرة حضور داشتند که چندی بعد در سایت داعش در اینترنت دیدیدم که چه شدت آتشی داشتند. مقاومت سختی از سوی نیروهای ایرانی صورت گرفت و براساس نظر فرمانده سپاه، نیروهای تیپ مالکاشتر توانستند بیش از 400 نفر از نیروهای جبهه النصرة را به هلاکت برسانند و چهار نفر از نیروهای ارتشی به نامهای سرهنگ مجتبی ذوالفقارنسب، سرهنگ دوم مرتضی زَرهَرَن، سروان مجتبی یداللهی منفرد و ستوانیکم محسن قوطاسلو نیز در این عملیات به شهادت رسیدند.
این مقاومت و ایستادگی سبب شد که این جبهه نتواند به اهدافش برسد و ناچار به عقبنشینی میشود. فرمانده سپاه به من گفت که بچههای نیروی زمینی، یک عملیات فتحالمبین دیگر را رقم زدند.
این فرمانده ارشد ارتش جمهوری اسلامی ایران، سخنانش را با بیان این جمله که شهدای مدافع حرم اعم از ارتشی و سپاهی و داوطلب، شهدای مظلومی هستند، ادامه داد: شهدای مدافعان حرم همه مظلوم هستند و شاید مظلومیت شهدای حرم ارتش بیشتر باشد از این جهت که تعدادشان کمتر بود. واقعا عمق رشادت، فداکاری و ایثار این عزیزان در عین کمبود امکانات بود. مدافعان حرم در سوریه شرایط مناسبی نداشتند و از پشتیبانی لجستیکی و مادی نیز برخوردار نبودند، چون سوریه یک کشور جنگزده و دچار بحران بود که بسیاری از زیرساختهایش مشکل داشت و بیش از 70 درصد خاکش در دست تکفیریها بود. درحالیکه همه دنیا و دلارهای نفتی برخی کشورهای عرب و غربیها از آنها حمایت میکردند.
انتشارات سوره سبز، حقیقتا گام بلندی در این زمینه برداشته و من بهعنوان یک خادم، از آنها تشکر میکنم. اما جا دارد دیگر نهادها و سازمانها بهویژه سازمان عقیدتی - سیاسی ارتش که هم رسانه و هم امکانات لازم را در اختیار دارد، بیشتر به این عزیزان بپردازند. برای شناخت بهتر جامعه، تعدادی از اماکن ارتش به نام این شهدا نامگذاری شده و یادوارههایی نیز به پاس قدردانی از رشادت و فداکاری آنها برگزار میشود و عکس آنها نیز زینتبخش اتاق همه فرماندهان ارتش است.
امیر سرتیپ پوردستان در پایان با تاکید بر اهمیت کتاب و کتابخوانی در پیشرفت و آبادانی کشور، به جوانان توصیه کرد: استدعا میکنم جوانان عزیز ما بیشتر به کتاب و مطالعه روی آورند. متأسفانه سرانه مطالعه در کشور ما پایین است و بیشتر وقت جوانان در اینترنت و شبکههای اجتماعی میگذرد. جوانان باید به کتاب روی آورند، چراکه آنچه میتواند زمینه پیشرفت کشور را فراهم آورد و جامعه را به سعادت برساند و ما را در مقابل دشمنان مقاوم و مستحکم نگه دارد، کتاب و دانش است. بنا به فرموده امیرالمومنین علی (ع)، اگر میخواهیم قدرت و شوکت داشته باشیم و در این دنیا حرفمان جلو برود، باید به دانش مسلح باشیم و راه آن نیز مطالعه است.رونمایی از مجموعه «روایت عشق» با حضور فرمانده کل ارتش
محسن صادقنیا؛ مدیرمسئول موسسه فرهنگی هنری انتشارات سوره سبز، نقش پررنگی در تدوین و انتشار مجموعه هشت جلدی «روایت عشق» برعهده داشته و خود نیز مولف یکی از این هشت جلد با عنوان «مأموریت مخصوص» است. وی در گفتوگو با خبرنگار ایبنا، توضیحاتی درباره این مجموعه ارائه داد.
از دو سال و نیم پیش که چاپ زندگینامه داستانی شهدای مدافع حرم ارتش را در دستور کار قرار دادیم، مشکلات زیادی پیشرو داشتیم. یکی از مشکلات، هماهنگی در پیدا کردن همرزمان شهدا و دومی مجاب کردن آنها جهت همکاری برای بازگویی خاطرات بود. با توجه به اینکه مسائل حفاظتی و امنیتی در ارتش بسیار مهم است و ماموریت مستشاران ارتش در سوریه نیز هنوز در جریان بود، بسیاری از همرزمان شهدا بهویژه آنهایی که در هنگام شهادت در کنار شهدا بودند، چندان امکان همکاری نداشتند و لذا پروسه تدوین و چاپ این کتابها اندکی به طول انجامید.
به گفته وی، نویسندگان این هشت کتاب از مجربترین داستاننویسان حوزه دفاع مقدس در کشور هستند.
صادقنیا در ادامه به ذکر نکاتی کوتاه درباره هریک از کتابهای این مجموعه پرداخت.