خرید انواع کتاب قرآن و مفاتیح الجنان با بالاترین تخفیف + طراحی یادبود رایگان حتماً ببینید

ادبیات فارسی

ادیان و مذاهب

اصول دین و اعتقادات

اهل بیت (ع)

سبک زندگی

قرآن

کودک و نوجوان

علوم و فنون

حوزه علمیه

احادیث | ادعیه | زیارت


    پنج شنبه 19 ارديبهشت 1398
مدیرکل کتابخانه های عمومی استان قم گفت: هنر جشنواره کتابخوانی رضوی توجه به ذائقه مخاطبان و احترام به علایق آن‌ها است.

حجت الاسلام و المسلمین امیرعطاءاله جباری، مدیرکل کتابخانه‌های عمومی استان قم از برگزاری نهمین دوره جشنواره کتابخوانی رضوی با معرفی ۱۲ عنوان کتاب در سه رده سنی «کودک»، «نوجوان» و «جوان و بزرگسال» خبر داد و گفت: در این دوره برای رده «کودک» کتاب‌هایی با عناوین «امام رضا (ع)» نوشته زهرا عبدی از انتشارات جمکران برای متولدین ۱۳۸۶ تا ۱۳۸۹، «کبوترها و آهوها» نوشته سیداحمد میرزاده از انتشارات به‌نشر برای متولدین ۱۳۹۰ تا ۱۳۹۴، «فاطمه و فاطمه» نوشته محمد مهاجرانی از انتشارات زائر برای متولدین ۱۳۹۰ تا ۱۳۹۴ و در بخش ویژه این گروه سنی، کتاب «هشت قصه از امام جواد (ع)» نوشته حسین فتاحی از انتشارات قدیانی برای متولدین ۱۳۸۶ تا ۱۳۸۹ انتخاب شده‌اند.

وی افزود: در رده سنی «نوجوان» (۱۳ تا ۱۷ سال) نیز کتاب‌های «راز آن بوی شگفت؛ داستانی بر اساس زندگی امام رضا (ع)» نوشته فریبا کلهر از انتشارات به نشر، «با کبوترهای گنبد؛ سروده‌هایی درباره امام رضا (ع)  برای نوجوانان» نوشته احمد میرزاده از انتشارات به نشر و در بخش ویژه این رده سنی کتاب «درختی که بال در آورد؛ داستان‌هایی از زندگی امام جواد (ع)» نوشته مجید ملامحمدی از انتشارات بوستان کتاب معرفی شده است.

مدیرکل کتابخانه‌های عمومی استان قم بیان کرد: در رده سنی «جوان و بزرگسال» (۱۸ سال به بالا) پنج منبع غنی همچون «مهارت‌های ارتباط موثر در سیره امام رضا (ع)» نوشته علی جانفزا از انتشارات به‌نشر، «فصل فیروزه» نوشته محبوبه زارع از انتشارات کتابستان معرفت، «درّ عصمت؛ مروری بر زندگانی حضرت معصومه (س)» نوشته علی‌اشرف عبدی از انتشارات زائر، «زندگانی حضرت احمدبن موسی (ع) شاه‌چراغ» نوشته محمدرضا سنگری از انتشارات شاهچراغ و در بخش ویژه این رده سنی نیز کتاب «سیره تقوی؛ ترجمه و توضیح چهل حدیث درباره سیره امام جواد (ع)» نوشته جواد محدثی از انتشارات به نشر انتخاب شده است.
 
احمدی با بیان اینکه ناشران سنتی می‌توانند از محتوای نشر دیجیتال برای توسعه نشر خود استفاده کنند، گفت: برخی از ناشران به این نکته توجه ندارند که تعداد ناشران سنتی کودک به قدری زیاد است که غرفه ناشر دیجیتال دیده نمی‌شود و زمانی که در سالن مجزا حضور دارد می‌تواند دستاوردهای خود را بهتر معرفی کند.
 
به گفته وی، ما در نشر سنتی ناشرانی داریم که در دو بخش عمومی، کودک و نوجوان کار می کنند و در هر دو بخش غرفه دارند چون مخاطبان مختلفی دارند، در زمینه نشر دیجیتال هم همین موضوع است و ناشران این بخش باید در سالنی مجزا حضور داشته باشند.
 
لزوم تشکل صنفی مستقل برای نشر دیجیتال
احمدی با بیان اینکه ناشران دیجیتال باید انجمن مستقل داشته باشند، توضیح داد:‌ زمانی که ناشران دیجیتال از انجمن و تشکل صنفی بهره‌مند شوند، می‌توانند استقلال عمل داشته باشند و کارهای خود را توسعه دهند و نیازی نیست که در دل یک تشکل دیگر فعالیت کنند.
 
وی ادامه داد:  این انجمن می‌تواند بسیاری از کارها و برنامه‌‌های مختلف برای ناشران الکترونیک را در طول سال پیگیری کند و زمینه برگزاری سالن موفق در نمایشگاه کتاب تهران را نیز فراهم کند.
 
مدیر کمیته ناشران الکترونیک همچنین درباره برخی گلایه‌ها از جانمایی ناشران الکترونیک، توضیح داد: جانمایی برخلاف آنچه که مطرح شد و گفتند خوب نیست، در وضعیت خوبی بود، البته جانمایی در مصلای تهران دست ما نیست و باید از محدوده‌ای که مصلا در اختیار ما می‌گذارد استفاده کنیم.
 
وی افزود: امسال سالن ما در موقعیت خوبی قرار داشت و در گفت‌وگو با غرفه‌داران بخش دیجیتال ناشری که در دو بخش حضور داشت به من گفت که میزان فروش در سالن دیجتال بیشتر از سالن شبستان بوده است و این موضوع نشان‌دهنده اهمیت جداسازی بخش‌های مختلف را دارد.  

جباری با اشاره به اینکه نهمین جشنواره کتابخوانی رضوی توسط نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور و با همکاری بنیاد فرهنگی هنری بین المللی امام رضا (ع) و معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در راستای اشاعه و ترویج فرهنگ منور رضوی، گسترش فرهنگ کتاب‌خوانی و مطالعه کتاب‌های مرتبط با سیره‌ پاک ائمه‌ معصومین (ع) به‌ویژه حضرت امام رضا (ع)، حضرت معصومه (س) و حضرت احمدبن موسی (ع)  با بخش ویژه سیره امام جواد (ع) برگزار می‌شود، تصریح کرد:  این جشنواره در دو بخش «فردی» و «خانوادگی» و به دو شیوه مکتوب و الکترونیکی برگزار می‌شود و در هر دوره، این جشنواره از ویژگی‌های خاصی برخوردار بوده است که از جمله آن می‌توان به انتخاب 12 عنوان کتاب با سلایقی متفاوت و در رده‌های سنی مختلف اشاره کرد.

وی افزود: هنر جشنواره رضوی توجه به ذائقه مخاطبان و احترام به علایق آن‌ها است به گونه‌ای که در نهمین جشنواره کتابخوانی رضوی شاهد کتاب‌هایی متنوع هستیم به ویژه رمانی با موضوع حضرت فاطمه معصومه (س) که دختر و پسر زرتشتی را با عشقی پاک و زمینی در مسیر کاروان اهل بیت قرار می‌دهد و پیوندشان را آسمانی می‌کند.

جباری گفت: زبان هنر همیشه کانون توجه و مورد علاقه آحاد جامعه بوده و از شیرینی و لطافت خاصی برخوردار است، از این رو است که هر نسلی را به سمت خود جذب می‌کند و باعث علاقه مخاطب به کتاب و کتابخوانی می‌شود و او را با نویسندگان کشورش و آثار ادبی و مذهبی آنان آشنا می‌کند.

مدیرکل کتابخانه‌های عمومی استان قم بیان کرد: این جشنواره همچون دوره‌های گذشته با خلاقیت و نوآوری همراه است و از ظرفیت فضای مجازی نیز استفاده کرده است، ضمن اینکه در نهمین جشنواره کتابخوانی رضوی علاقمندان می‌توانند در هر گروه سنی، تمامی کتاب‌های مخصوص خود را مطالعه و با شیوه‌هایی که ذکر شد، در مسابقه شرکت کنند.

وی در پایان یادآور شد: جوایز برگزیدگان نهمین جشنواره کتابخوانی رضوی در دو سطح ملی و استانی معرفی می‌شوند.

منبع خبر:
خبرگزاری ایبنا (IBNA)
سوالی داری بپرس