کتاب ادب عاشقی
مولف (پدیدآور) :محمدرضا عابدینی
دوباره ماه عزای اباعبدالله فرا رسید و پیراهن های سیاهمان برای ورود به این خیمه آماده شد. اما مهم تر از پیراهن، مهم تر از اشک و حضور در مجالس، دانستن آداب و داشتن "ادب عاشقی" است.
هر میهمانی آدابی دارد و یقینا میهمانان حضرت زهرا در مجلس عزای فرزندش باید آداب خاصی را رعایت کنند، مبادا که حرمت این مجالس رعایت نشود. کتاب "ادب عاشقی" به قلم حجه الاسلام عابدینی مجموعه ای از بیانات ایشان درباره آداب حضور در مجالس اهل بیت است که هم برای عموم مردم و هم برای اهل معرفت دارای نکات ارزشمندی می باشد.
پیشنهاد ما: مقتل جامع سیدالشهدا
معرفی کتاب ادب عاشقی - اثر استاد محمدرضا عابدینی:
کتاب ادب عاشقی با موضوع آداب حضور در مجالس اهل بیت برگرفته از نکات معرفتی و کاربردی مدرس برجسته حوزه علمیه قم و خطیب ارجمند، استاد محمدرضا عابدینی در جلسات متعدد سخنرانی در مجالس حسینی و هیات های دانشجویی و .. است.
همچنین این کتاب به اهتمام هسته های احیاء امر و منظومه فکری علامه طباطبایی مرکز رشد دانشگاه امام صادق و توسط علی جعفری هرستانی گردآوری و تدوین گردیده و مرحله به مرحله توسط استاد عابدینی تکمیل و تایید شده است.
کتاب "ادب عاشقی" در ده فصل، دربردارنده آداب مقدماتی حضور در مجالس اهل بیت، آداب معرفتی مجالس اهل بیت و نکات کاربردی فردی، جمعی، تشکیلاتی و تمدنی در این زمینه است.
به بیان نویسنده این کتاب، ادب عاشقی ادب ارتباط با اهل بیت و ادب محبت به ایشان در مجالس اهل بیت است و ما با توجه و محبت مان به اهل بیت، ظرف دریافت محبت و توجه ایشان می شویم.
لذا هر چقدر با توجه بیشتر و ادب بیشتر در این مجالس حاضر شویم در وجود ما این اثر را خواهد گذاشت که توجه و محبت اهل بیت را با خود داشته باشیم و اگر این ادب حضور و توجه نباشد، خودمان را از رحمت و محبت ایشان محروم ساخته ایم.
این محرومیت حقیقتا محرومیتی عظیم است که خسران ابدی را در پی دارد و چقدر انسان باید کاهل باشد که خود را از چنین توجهی که نظر رحمت رحیمیه حق تعالی است، محروم سازد!
ما خود را در حجاب قرار داده و محروم ساخته ایم و خود این محجوب بودن، بی اعتنایی و بی ادبی به ساحت مقدس ایشان است.
پیشنهاد ما: کتاب ریحانه بهشتی
رابطه مومن با اهل بیت همانند ...:
رابطه اهل بیت با افراد انسانی به مثابه رابطه روح با بدن است و توجه و اشتیاق این وجودات نورانی نسبت به انسان ها از اشتیاق روح به بدن بیشتر و قرب آنها فوق مکان و زمان است. هر چند ظرف زمان و مکان هم در ایجاد این اشتیاق نقش ایفا می کند.
در روایات طینت بیان شده که قلوب حضرات معصومین از اعلی علیین و ابدان ایشان از علیین خلق شده و قلوب شیعیان از علیین و بدن های آنها از ما دون علیین خلق شده است. لذا به واسطه این سنخیت و ارتباط، قلوب شیعیان اشتیاق به اصل خویش دارد.
عطوفت و مهربانی اصل به فرع نیز مانند مهربانی پدر و مادر به فرزند خویش است و این رابطه ابوت و ولایت بین اهل بیت و شیعیان ایشان یک رابطه معنوی و حقیقی است.
توجه به روح به بدن، اصل به فرع، والد به ولد، ذی شان به شان، با توجه به سعه وجودی اطلاقی آنان است که محدود به حدود عالم مادی نمی شود و در همه زمان ها و مکان ها و بلکه فوق افق زمان و مکان جاری و ساری است.
گزیده کتاب ادب عاشقی:
یکی از مراقبت های سلوکی مهم انسان، توجه و مراقبت نسبت به ایام و مناسبت های خاص زندگی، به خصوص ایام و مناسبت های متعلق به اهل بیت (ع) در طول هر سال است که انسان باید با مراقبه نسبت به این ایام استفاده حداکثری از آنها بپرد.
آیت الله میرزا جواد آقا ملکی تبریزی (رض) در ابتدای کتاب شریف المراقبات می فرمایند: زمان ها منازل سلوک الی الله هستند. همان گونه که انسان در حرکت از شهری به شهر دیگر، منازلی بر سر راه دارد، و برای رسیدن به مقصد، منزل به منزل حرکت می کند و در منازل وقوف می کند، تجدید قوا می کند تا بتواند تا منزل دیگر حرکت کند، در سیر و سلوک الی الله نیز، از منازلی عبور می کند تا به مقصد برسد.
حرکت به سوی خداوند، در منازل سلوکی زمان ها محقق می شود. به این معنا که هر روزی از روزهای زندگانی انسان، از زمانی که چشم به این جهان گشوده است تا آن زمان که چشم از این دنیا فرو می بندد، چونان منازلی در مسافرت انسان به سوی آخرت و سیر و سلوک او به سوی خداوند هستند؟
صفحه 16 کتاب ادب عاشقی
پیشنهاد ما: آموزش روخوانی و روانخوانی قرآن کریم علی قاسمی